Mooie promoties

Bij de start van het jaar hebben enkele riviercruise rederijen interessante voordelen en kortingen in de aanbieding.
Bij Scenic is er tijdelijk een korting van 700 € op persoon op de Mekong cruises met de Scenic Spirit…meer


Viva cruises brengt lanceert bij aanvang van 2024 een speciale show-cruise met optreden van de Vlaamse zanger Gunther Neefs en heeft haar NL-talig begeleide cruises opnieuw zeer gunstig geprijsd…meerBij Emerald cruises kan je tijdelijk tot 1200 € korting krijgen op een selectie mooie cruises op Rijn, Donau, Seine …meer

Viva 2025

Hoewel 2024 nog maar pas is begonnen, heeft Viva Cruises nu al haar brochure voor 2025 vol met nieuwigheden uitgebracht. Het programma voor volgend jaar van de Europese specialist in riviercruises biedt 64 routes langs de meest geliefde rivieren, nieuwe aanleghavens en gloednieuwe cruises op de Douro aan boord van een nieuw gebouwd schip Porto Mirante.

World luxury travel award voor CroisiEurope

Persbericht 06 nov CroisiEurope:
"Met grote trots delen we met u het nieuws van onze overwinning bij de World Luxury Travel Awards 2023 voor onze safari-cruise in Zuidelijk Afrika.
Deze erkenning is een bewijs van de professionaliteit en toewijding van onze teams om onze gasten uitzonderlijke reiservaringen te bieden, maar ook van onze wens om te innoveren en duurder te worden om onze klanten een unieke cruise-ervaring te bieden naar verder weg gelegen horizonten met een hoog serviceniveau."
Door deze erkenning wordt zowel de expertise als de visie van CroisiEurope beloond en geëerd, evenals de inzet van al haar teams.
Daarom feliciteren we van harte het werk van onze teams, al onze bemanningen en walpersoneel die hebben bijgedragen aan dit succes, en we doen er alles aan om u onvergetelijke momenten aan boord van onze cruises te blijven bezorgen.

Bedankt voor uw vertrouwen!"


Untitled

AMA Waterways verruimt aanbod

De bekroonde luxe riviercruisemaatschappij AmaWaterways heeft zopas details aangekondigd over een reeks nieuwe combinatiecruises in Europa vanaf 2025 hiermee tegemoetkomend aan de wens van reizigers voor langere reizen.
De nieuwe "Grand"-serie routes van 14 nachten, waaronder Grote Seine & Bordeaux-cruise, Grote Seine & Rhône-cruise en Grote Rijn &Hollandse Kanalen-cruise, zijn aantrekkelijk geprijsd en omvatten waar nodig georganiseerde transfers tussen de rivieren.
Door twee populaire afvaarten van 7 nachten te combineren in één mooie route, nodigen deze drie samengestelde cruises reizigers uit om zich onder te dompelen in een Europese ervaring die extra tijd biedt om diverse landschappen, historische steden en charmante dorpjes langs deze fascinerende waterwegen te verkennen.
Voor degenen die hun hut op deze 2025 afvaarten vóór 31 december 2023 reserveren, biedt AmaWaterways ook vroegboekkortingen
tot 20 procent op geselecteerde afvaarten.

VIVA Cruises lanceert eerste LGBTQ vriendelijke cruise

Van 28 februari tot 3 maart 2024 organiseert VIVA Cruises de eerste LGBTQ+-vriendelijke cruise vanuit België.
De MS VIVA MOMENTS vertrekt uit Antwerpen en vaart naar Rotterdam, Amsterdam en terug.
Passagiers ontdekken niet alleen deze LGBTQ+-vriendelijke steden, aan boord genieten ze van ontspanning, entertainment en nieuwe ontmoetingen.
VIVA Cruises is lid van de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA) en is dan ook trots op deze meerdaagse, internationale riviercruise. De ‘LGBTQ+ & Friends Cruise’ schiet uit de startblokken in Antwerpen.
Met Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam kiest VIVA Cruises voor drie LGBTQ+-vriendelijke en diverse bestemmingen.
Passagiers bezichtigen er talloze bezienswaardigheden, hoppen van de ene winkel naar de andere, laten zich culinair verwennen in de vele restaurants en genieten van een adempauze in één van de vele hippe bars.
Passagiers nemen deel aan de ‘LGBTQ+ & Friends Cruise’ vanaf 795 euro per persoon.
Daarmee reizen ze all-inclusive.
Alle maaltijden en dranken aan boord zijn inbegrepen.
Dat geldt ook voor de wifi, havengelden, fooien en het DJ-entertainment dat telkens ’s avonds plaatsvindt.
Meer over Viva Cruises.

Nieuwe all-in voorwaarden bij Celebrity Cruises

Celebrity Cruises voert een belangrijke wijziging door in haar All Included-pakket. Vanaf 4 oktober 2023 bevatten nieuw aangeschafte All Included-pakketten alleen nog de meest populaire voorzieningen: Classic Drinks en Basic Wi-Fi voor alle gasten in de passagiershut.
Bij alle inbegrepen pakketten zijn geen fooien meer inbegrepen in de aankoopprijs. De gasten hebben op die manier de flexibiliteit om hun waardering aan de bemanning te uiten door fooien vooraf te betalen op het moment van de boeking of persoonlijk aan boord.

The Retreat
Nieuwe reserveringen in The Retreat, het suitegedeelte op de schepen van Celebrity Cruises, die na 4 oktober 2023 worden gemaakt, genieten van Premium Drinks, Premium Wi-Fi en toegang tot The Retreat-voorzieningen voor alle gasten in de passagiershut als onderdeel van hun verhoogde suite-ervaring.
Celebrity Cruises biedt niet langer fooien en tegoeden aan boord aan als onderdeel van het alles inbegrepen-pakket.

AquaClass
Vanaf 4 oktober 2023 kunnen gasten die een AquaClass-hut boeken, kiezen uit twee tarieven: een All Included-tarief of een No Perk-tarief. Dit nieuwe aanbod geeft hen de keuze om te opteren voor een All Included-formule met Classic Drinks en Basic Wi-Fi of een meer aanpasbare à-la-carte-optie.
Celebrity Cruises merkt op dat de voorafgeboekte All Included-formules nog steeds een aanzienlijke besparing opleveren van $200-$800 per persoon vergeleken met de prijzen aan boord.

Mooiste Africa cruise ooit.

Geniet van 90 dagen van levensverruimende momenten terwijl je de wonderen van Afrika ontdekt tijdens deze unieke reis. Je steekt twee keer de evenaar over, bezoekt 26 landen en beslaat 3 continenten, terwijl je je koestert in de luxe van je suite aan de oceaan. Begin en eindig je reis in Barcelona, waar surrealistische structuren zich vermengen met de levendige cultuur van Spanje. Vaar over de Middellandse Zee en stap uit in Israël en Egypte. Ontdek de geheimen van oude rijken, ontdek beroemde forten en bezoek religieuze bezienswaardigheden terwijl je verwend wordt aan boord van dit luxe cruise schip. Een "Once in a lifetime" ervaring.

AfricaCruiseBlog

Nieuw schip voor Havila Voyages

Donderdagochtend vroeg arriveerde Havila Pollux in Noorwegen vanaf de Tersan-scheepswerf in Turkije, waarmee de vloot van Havila Voyages werd voltooid.
Een paar uur later meerde ze aan achter haar zusterschip, Havila Polaris.
Iets meer dan een dag nadat haar zusterschip Havila Polaris donderdagochtend vroeg in Bergen aanmeerde.
Het schip blijft op Festningskaien in Bergen tot 23 augustus, wanneer het op weg gaat langs de Noorse kust.
Havila Pollux is bijna identiek aan haar zusterschepen en zij zal ervoor zorgen dat de historische kustroute vanaf 23 augustus compleet is.


Havila Pollux

Stéphanie Le Quellec X Rivages du Monde

Rivages du Monde is verheugd om haar partnerschap aan te kondigen met Stéphanie Le Quellec.
De Franse chef-kok, bekroond met twee Michelinsterren, zal de galadiners tijdens de cruises aan boord van de World Explorer in 2024 in goede banen leiden.
Stéphanie le Quellec
Stéphanie Le Quellec en Rivages du Monde?
Dat is een verhaal van passies die elkaar treffen.
Tijdens de cruise ‘Bretonse en Normandische smaken’ in mei 2023 was de chef-kok als eregast aan boord van de World Explorer.
Stéphanie Le Quellec zorgde eigenhandig voor een gastronomische ervaring die de passagiers van Rivages du Monde niet licht zullen vergeten.
Stéphanie Le Quellec is gehecht aan de grote klassiekers maar verrast haar gasten telkens opnieuw met een twist of een onverwacht ingrediënt.
Koken is een universele taal die vertelt over passie, ontmoetingen, plezier en ontdekkingen. En daar hoort reizen stellig bij.

Meer …

MSC opnieuw vanuit Zeebrugge

Ook deze winter vind je in het MSC cruiseprogramma weer enkele mooie cruises met vertrek en aankomst in Zeebrugge.
Dat MSC daarvoor haar allernieuwste schip, MSC Euribia zal inzetten, bewijst dat MSC de Belgische markt toch wel belangrijk vindt.
Met aanleghavens in Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland zijn deze 7-daagse cruises ideaal om voor het eerst kennis te maken met het cruise-leven aan boord van zo'n modern cruiseschip.
Er zijn wekelijkse afvaarten tussen 31 october 2023 en 31 januari 2024 en worden momenteel aangeboden voor zeer aantrekkelijke prijzen vanaf 563 € in binnenkajuit en 773 € in kajuit met balkon.
Er is ook een speciale aanbieding voor cruise inclusief drankenpakket aan boord.


MSC Zeebrugge